Povl Fritzner stopper som formand for Roskilde Dyrskue

Dette bliver Povl Fritzners sidste dyrskue som formand, da han efter 27 år har han valgt at give taktstokken videre. Dermed mister Roskilde Dyrskue en velkendt og farverig frontperson

- Jeg går med glæde.

Sådan lød ordene fra Povl Fritzner, da han meddelte at dette dyrskue bliver hans sidste som formand. Samtidig understregede han, at det var en beslutning, som han selv havde taget. 

Han er stadig fungerende formand under dyrskuet som åbnede fredag den 2. juni, og han fortsætter frem til oktober. Derfra vil det være slut på Povl Fritzners 27 år som formand for Roskilde Dyrskue. 

Povl Fritzner har i sin tid bestridt flere prominente poster. I 2021 stoppede han i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse efter at have repræsenteret østdanske landmænd i 31 år. Han sad også i spidsen for Østlige Øers Landboforening i 27 år, frem til at foreningen blev opløst i 2020. 

minderige momenter

Uanset hvilken post Povl Fritzner har siddet i, har han ikke holdt sig tilbage i at dele sine holdninger. Det har man også kunne høre fra talerstolen på Roskilde Dyrskue, hvor Povl Fritzner ved åbningstalen sidste år, ikke holdt sig tilbage for at sige, at der var tendenser til magtfuldkommenhed i den daværende regering. Det skete efter, at S-regeringen havde lukket minkerhvervet i Danmark. 

- Der lukkede man et helt erhverv efter et møde på bare 45 minutter, hvor ingen havde læst bilagene. Det klædte ikke det danske demokrati, lød det ud over dyrskuepladsen gennem højttalerne i 2022

I år var talen noget mere fåmælt, og han brugte blandt andet tiden på at hylde det danske landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle