Pressechef klager over Samvirkes forside

I seneste udgave af Coops blad Samvirke kan man læse, at det snart kan være slut med at drikke vand fra hanen. Sludder, siger L&F's pressechef.

"Det er helt uacceptabelt", siger Landbrug & Fødevarers pressechef, Morten Nielsen.

Hans reaktion kommer på baggrund af fire sider om Danmarks rene grundvand, som ifølge magasinet er ved at slippe op i de store byer, og "eksperter diskuterer nu, om det snart er nødvendigt at rense det vand, vi har prist for at være verdens reneste", som der står.

"Påstanden om, at det snart er slut med at drikke vand fra hanen i Danmark hører ingen steder hjemme. Jeg sender nu en skarp klage til Coop. En sådan påstand i et medie skaber kun frygt og splid. Vi gør meget ud af at debattere miljø og klima på en saglig måde, men Samvirke er kun med til at grave grøfter", siger Morten Nielsen.

Samvirke har tidligere fået en del kritik fra landbruget, f.eks. da man i 2017 havde en forside med gasmasker og advarsel om sprøjtemidler på forsiden. Og i 2018 var der et indlæg i Samvirkes oktobernummer under titlen "Skål i Rent Vand", hvor CHR-chefen i Coop Thomas Roland skrev indlæg om "at vælge økologisk og derme sikre, at grundvandet ikke møder pesticider på sin vej gennem jordlagene."

Kommunikationschef og chefredaktør Maiken Riis Friberg, Samvirke, er uforstående overfor en kritik af forsideteksten: "Snart kan det være slut med at drikke vand fra hanen".

"Der er dækning for overskriften i artiklen inde i magasinet", understreger hun og tilføjer, at alle kilder også har fået hele artiklen til gennemsyn.

"Vi gør meget for at det, der står i artiklerne, er rigtigt, så jeg vil gerne have at vide, hvad kritikken i Effektivt Landbrug præcist handler om, og det har vi ikke fået mulighed for, selv om vi har bedt om det", siger chefredaktør Maiken Riis Friberg.

Chefredaktøren henviser til artikler i avisen Effektivt Landbrug onsdag, hvor der blandt andet er en kritisk gennemgang af Samvirkes artikler.

Opdateret 14.40 med kommentar fra Samvirkes chefredaktør.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle