Pressen gik hårdt efter Esben Lunde - nu frifindes han

Miljø- og fødevareministeren frifindes for plagiat i hans ph.d.-afhandling. Københavns Universitet udtaler dog kritik i to forhold.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) frifindes for plagiat i sin ph.d.-afhandling.

Mens han var forsknings- og videnskabsminister blev han kritiseret af flere medier for 'selvplagiat', hvor han i sin ph.d.-afhandling havde genbrugt formuleringer fra sit tidligere forskningsarbejde. I avisrubrikker blev det dog omtalt som plagiat.

Ministeren, der er opvokset på et landbrug og er uddannet teolog, har forsket i Grundtvigs frihedsbegreb. Københavns Universitetet har fundet 19 tilfælde af genbrug i ministerens ph.d.-afhandling om Grundtvig.

- Det er ofte korte eller refererende tekstpassager samt tekster, der gengiver en almen forståelse. I de fleste tilfælde er der således tale om "bagateller", skriver universitetet.

- Det er dog kritisabelt, at én specifik forfatter ikke er citeret og nævnt i litteraturlisten, ligesom det generelt bør fremgå, når en afhandling bygger på et kandidatspeciale, som det er tilfældet her, skriver Praksisudvalget videre.

Ministeren - der i november selv bad universitetet undersøge hans afhandling, så kritik kunne manes til jorden - er glad for afgørelsen.

Axzon noteret på Nasdaq-børsen 17. november · 13:24

"Det er jeg tilfreds med, og det har også været min egen opfattelse igennem hele forløbet," skriver Esben Lunde Larsen i en kommentar på Facebook.

/ritzau/fkk

 

 

 

 

Praksisudvalgets afgørelse: Intet brud på god videnskabelig praksisJeg har lige modtaget Praksisudvalgets rapport om...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 30. marts 2016

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu