Prins Joachim: Danskerne er mere til fals for pris end kvalitet

Når danskerne køber mad er de er de mere tilbøjelige til at vælge et godt tilbud på prisen end et godt tilbud på kvaliteten, mener HKH Prins Joachim.

Der var højt humør i teltet og Prins Joachim var i hopla, da han debatterede landbrug og mad i teltet hos Landbrug & Fødevarer på Folkemødet fredag. Samtidig havde han også en lille opsang til danskerne:

»Vi har den luksus, at vi ikke bruger mange penge på mad. Folk er mere til fals for slagtilbud på pris end på kvalitet«, sagde han.

Prinsen har lært meget om fødevarer, årstider, kvalitet og variation, og understregede, at han også prøver at give det videre til sine børn.

»Min far var kompromisløs på kvalitet. Men også filosofisk. Den filosofiske tilgang var: Spis lokalt og årstid. Det er fint med jordbær, men det er en junispise. Jeg har selv svært ved jordbær i januar, men jeg spiser dog ikke hvidkål hele vinteren. Han var også kritisk over for standardvarer, som dansk landbrug er blevet stor af. Men han var imponeret over, at alle i Danmark kan få mælk mindre end 24 timer efter den har forladt koen. I andre lande er det ikke frisk på den måde, men noget, man tager ned af de varme hylder«.

Sjældent i køkkenet

Prins Joachim erkendte, at han ikke selv er ofte nok i køkkenet.

»Mine børn synes dog det er for ofte«, sagde han og høstede bifald.

»Jeg overlader det til moderen. Jeg er ikke så god, men jeg kan lave de fleste ting på en pande og alt på en grill«, sagde han.

Prins Joachim er selv landbrugsuddannet, og har drevet landbrug, og det fornægter sig ikke i opdragelsen af børnene.

»Når vi kører rundt i landskabet, og jeg spørger dem, hvilken afgrøde, det er, skal de kunne genkende de vigtigste afgrøder. Det kræver jeg af dem«, sagde han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle