Pris til ung landmand bliver i familien

Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab kårede igen i år de bedste opgaver skrevet af unge agrarøkonomer.

For niende gang uddelte Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab priser til årets dygtigste agrarøkonomer fra de danske landbrugsskoler.

Hovedpræmien gik i år til nordjyske Jeppe Lykkegaard Christensen, Jordbrugets Uddannelsescenter i Vejlby, der havde kastet sig over fremtidens tendenser for dansk landbrug og danske forbrugere, hvor han mener, at landbruget skal være bedre til at ramme forbrugerens efterspørgsel.

Dermed bliver prisen i familien et år mere, da hans storesøster sidste år løb med samme førstepræmie for sin opgave om melorme.

Stærkt felt

Andenpræmien gik til Jesper Iversen Hansen, Gråsten Landbrugsskole, der havde undersøgt kløften mellem forbrugere og landbruget.

Han sluttede med en opløftende konklusion om, at der er en imødekommenhed mellem forbrugere og især unge landmænd.

Tredjepræmien løb Rune Sørensen fra Dalum Landbrugsskole med, og han havde gået mere konkret til værks. Han havde undersøgt mulighederne for græsprotein som foder til økologisk svineproduktion i fremtiden, især med udgangspunkt i sine forældres produktion.

Han var kommet frem til, at det stadig er for dyrt for en økologisk producent at bruge græsprotein, og at der skal gøres mere for at få omkostningerne ned.

Uddelingen af Agrarøkonomprisen foregik i forbindelse med Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskabs efterårskonference og der fulgte pengepræmier, blomster og ros fra præsident Frederik Lüttichau med prisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle