Prisen er en hæmsko for mere økologi

En undersøgelse viser, at det er prisen, der afholder forbrugeren fra at putte øko-varen i indkøbskurven.

Nå kunder går rundt i supermarkedet med indkøbssedlen i hånden, så er det oftest ikke varen med øko-mærket, der ryger ned i kurven. Det er simpelthen for dyrt. Det synes 65,9 procent i en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Wilke for fodevarewatch.dk. Den høje pris hæmmer simpelthen det røde Ø, skriver fodevarewatch.dk

Selvom danskerne køber mere en økologi end noget andet folkefærd, så køber vi alligevel ikke lige så meget, som vi har lyst til. Det er faktisk ikke så mærkeligt, mener Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, til fødevarewatch.

Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepterKvæg 17. november · 10:08

"Det er ikke spor overraskende. De fleste ville købe økologi, hvis prisen var ligegyldig. Og så kan man starte med at beundre den tredjedel af befolkningen, som trodser prismekanismen og tager deres holdninger for pålydende," siger han.

Analyseinstituttet Wilke har spurgt 1.007 danskere, om hvad der afholder dem primært fra at købe mere økologi, hvor 65,9 procent svarer prisen, 19,40 svarer udvalget og 14,70 svarer tilgængelighed. Især de unge afholder sig fra at købe økologi. Hele 80,30 procent af de adspurgte, der ikke køber økologi, er mellem 18-29 år.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu