Prisen på tyske slagtegrise står stille, mens antallet af slagtninger fortsætter fald

Den tyske slagtegrisenotering er fortsat uændret, og flere slagterier betaler stadig kun huspriser til landmænd uden kontrakt.

Antallet af tyske slagtegrise, der bliver sendt afsted på de tyske slagteriers slagtebånd er fortsat faldende.

Det skriver Danske Svineproducenter. 

Dermed er udbuddet på det tyske slagtegrisemarked ikke ret stort, og for for tiden slagtes der kun omkring 750.000 grise per uge.

Fra uge 1 til uge 28 i år blev der slagtet 6,9 procent færre grise i Tyskland i forhold til den samme periode året før.

For kun fire år siden blev der typisk slagtet ca. 1 mio. grise pr. uge i Tyskland.

Faktisk er den tyske grisebestand i øjeblikket på sit laveste siden 1990, hvilket primært skyldes udbruddet af afrikanske svinepest og generelt dårlige markedsbetingelser.

Notering ligger stille

Derfor er der heller ingen impulser, der kan hive den tyske grisepris op. Den tyske slagtegrisenotering er derfor uændret og fortsatter på 1,85 euro per kilo eller omregnet 13,78 kroner per kilo.

De tyske slagterier er da heller ikke lagt ned af efterspørgsel i øjeblikket, lyder det.

Ligesom herhjemme er der på grund af ferietiden ikke særlig stor efterspørgsel fra detailhandlen og flere virksomheder i forarbejdningsindustrien har reduceret deres aktiviteter eller er helt lukket.

- Specielt de store tyske slagterier er derfor ikke interesseret i flere slagtesvin og har reduceret deres slagteaktiviteter, skriver markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter Markus Fiebelkorn.

Betaler kun huspriser

I de seneste to slagteuger betalte slagterierne Tönnies, Westfleisch og Vion således kun huspriser for slagteklare grise uden kontrakt.

I stedet for griseprisen på 1,85 euro betalte disse slagterier kun en huspris på 1,75 euro i den seneste uge, det vil sige 10 cent (cirka 75 øre) mindre end den officielle tyske notering.

Dette prisniveau er langt fra tilstrækkeligt for de fleste tyske svineproducenter, der også kæmper med stigende priser på strøm og foder.

- Markedsinteressenterne satser nu på, at slutningen af ferietiden fører til nye prispositive impulser på kødmarkedet. I Nordrhein-Westfalen, Tysklands delstat med flest indbyggere, slutter skoleferien allerede midt i uge 32. Typisk resulterer dette i en stigende efterspørgsel på kødmarkedet, lyder det fra Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle