Prisfald fortsætter for de tyske smågrise

De tyske smågrise falder endnu en uge.

De tyske smågrise tager endnu et hop ned af prisstigen, da VEZG-noteringen fredag dykker med tre euro til 42 euro.

Det fremgår af en markedsorientering fra Danske Svineproducenter, der melder, at der stadig er udfordringer med at få afsat smågrise efter det enorme prischok i forrige uge, hvor noteringen faldt hele 8 euro. 

"På grund af usikkerheden venter nogle tyske slagtesvineproducenter med at købe nye smågrise. En tysk omsætter fortæller, at slagtesvineproducenterne har det svært med at bestemme en rimelig smågrisepris for tiden", skriver Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han beskriver, hvordan de tyske slagteriers usikkerhed især går på, om de sidste ugers fald blot er et bump på vejen eller om prisnedturen fortsætter. Samtidig giver den faldende efterspørgsel fra Kina også  usikkerhed hos de tyske slagterier.

"Hvornår begynder kineserne at bestille mere grisekød fra i Europa igen, og hvad er så prisniveauet i efteråret? Denne usikkerhed fører til, at nogle omsættere er nødt til at gå ned i pris for at kunne afsætte deres smågrise", lyder det fra Markus Fiebelkorn, der forklarer, at det statistisk set er det ikke ualmindeligt, at smågrisenoteringerne giver efter i slutningen af juni måned.

"Et prisfald på hele 8 euro i en enkelt uge er imidlertid helt usædvanligt, specielt i en markedssituation, hvor udbuddet ikke er særligt stort".

VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise falder i dag med 2,10 euro til 27,40 euro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle