Prisfald på stribe: Januar blev ikke en god måned for oksekød

De danske slagterier har uge for uge måttet nedjustere noteringen for okse- og kalvekød grundet svære betingelser for afsætning.

Normalt er januar en god måned for oksekød. Det er her, at forbrugerne putter hakkekød i gryderne for at lave kødsovs og lasagne efter en december, hvor gris og and giver oksekødet kamp til stregen. Og der er da også blevet lavet kødsovs og lasagne i år, men slet ikke i samme omfang som tidligere. Og samtidig har forbrugerne kun lige købt det kød, som de skulle bruge. Der er ikke lagt på lager i fryseren.

Derfor har de danske kreaturslagterier skåret lunser af noteringen uge for uge. Og uge fire, som er den sidste hele uge i januar, var ingen undtagelse.

Her justerede Himmerlandskød A/S alle kategorier ned med 50 øre per kilo, imens Danish Crown Beef tog 40 øre per kilo Dansk Kalv og 50 øre per kilo på de resterende kategorier.

- Ordrerne er der stadig, men ikke helt i samme omfang – og efterspørgslen på de dyreste udskæringer er meget begrænset. Omvendt har vi nogle pæne kampagner inde hos forskellige kæder på andre udskæringer, så der er lyspunkter derude og bund i markedet, men hård konkurrence om prisen, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Han peger også på, at Danish Crown Beef er presset på afsætningen af biprodukter, hvor en betydelig mængde går til produktion af biogas og biodiesel. Her har de faldende olie- og gaspriser reduceret prisen på resterne fra kreaturslagtningerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle