Prisraket taber fart - svinenoteringen stiger alligevel

Igen i uge 16 er der stigning på svineprisen. Sonoteringen tager også et ordentligt hop. Noteringen gælder også for uge 17.

Prisraketten på det europæiske marked for fersk grisekød har tabt lidt fart i denne uge. 

Noteringen stiger dog alligevel med 30 øre, og den nye notering på 10,60 kroner gælder de kommende to uger.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Det er gået meget stærkt de seneste uger, og derfor skal markedet nu lige finde sig selv igen. Der er stadigvæk en rigtig fin efterspørgsel, men det er også tydeligt, at de store stigninger ramte indkøberne som en gedigen mavepuster. Nu sunder de sig lidt og får mulighed for at vænne sig til en ny virkelighed", fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en rigtig god efterspørgsel på bove, kamme, bacon og brystflæsk. Salget af skinker og forender er stabilt, mens priserne på nakker først for alvor flytter sig, når grillsæsonen sætter ind.

"De kommende uger vil være præget af påsken og de færre slagtedage. Derfor vil vi formentlig se et marked, der nærmer sig den mere normale rytme for udsving i priserne. Den store joker er dog udbuddet af grise i særligt Nordeuropa. Hvis det ligger meget langt fra både slagtekapaciteten og efterspørgslen, så vil priserne priserne fortsat stige", siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stærk eksport til Kina og et stabilt salg til Japan.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle