Prisstigning på tyske slagtesvin udebliver

Trods god efterspørgsel forbliver tyske slagtesvin på 10,43 kr.

Selv om der meldes om god efterspørgsel fra slagterierne, er det fortsat ikke tilstrækkeligt til at løfte slagtesvinenoteringen i Tyskland, der dermed forbliver på 1,40 euro pr. kg svarende til 10,43 kr.

Det er manglende impulser fra kødmarkedet, der angiveligt får de tyske slagteri til at holde igen med noteringsstigninger.

Ifølge Danske Svineproducenter ventes der hos Tysklands største slagteri Tönnies om faldende priser på grund af en vanskelig afsætningssituation på kødmarkederne, hvorimod spanske markedsinteressenter beretter om spirende impulser i eksporten til Kina.

»På det tyske levendemarked er udbuddet af slagtesvin ikke særlig stort. Tyske omsættere har p.t. ingen problemer at afsætte slagteklare grise og synes derfor, at en mindre prisstigning er rimelig. Alt i alt er den tyske slagtesvinenotering i dag uændret«, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Det er ikke kun de europæiske svineproducenter, som kæmper med relativt lave noteringer.

I USA er slagtesvinepriserne faldet til 6,78 kr. pr. kg, men der er en tro på en kraftigt stigning snart.

»På børsen i Chicago ligger prisniveauet til sommer imidlertid på 11,25 kr. pr. kg. Det vil være en prisstigning med mere end 60 procent. Det afspejler, hvor megen optimisme der ligger i det amerikanske marked«, skriver producentforeningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle