Producentformand: Lad os være ti procent mere stolte og tale landbruget op

”Vi har grund til at være stolte,” sagde Martin Hjort Jensen, formand for L&F Fjerkræ på Fjerkrækongressen.

”Vær stolt. Ret ryggen og hold hovedet koldt”.

Sådan lød det fra fjerkræavlernes formand Martin Hjort Jensen på Fjerkrækongressen i Vingsted Centret onsdag, hvor næsten 300 deltagere fyldte kongrescentrets største sal.

”Jeg tager chancen, selvom det kan være svært at holde den rette balance mellem at være stolt og ydmyg. Man risikerer nemt at blive opfattet som arrogant, når man forsøger at udtrykke sin stolthed”, sagde Martin Hjort Jensen, der er formand for L&F Fjerkræ.

”Men jeg synes helt oprigtigt, at vi har grund til at være stolte. Stolte over, hvad vi som landmænd og branche har udrettet og stadig udretter hver dag - uanset hvad omverdenen mener om os”.

Han pegede blandt andet på, at den nyeste måling af landbrugets omdømme viser, at færre og færre danskere er direkte negative over for landbruget. Og at opbakningen er så stor, at andre sektorer ville elske at have den samme opbakning.

”Jeg er selv en stolt og glad landmand. Det giver mig gode forudsætninger for at tale landbruget op. Tænk hvis vi alle turde udtrykke 10 procent mere stolthed over vores erhverv i 2020 - jeg tror, det virker”, sagde Martin Hjort Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle