Der er med indførsel af Produktionskoncept Slagtesvin, som blandt andet gør brug af realtidsovervågning, ikke bare skabt en øget indtjening pr. slagtesvin på 23 kr. i gennemsnit hos de deltagende pilotbesætninger. Det er også gået frem for motivationen til at passe grise.
»Det er jo blevet lidt en sport for os at se, hvor godt vi kan gøre det. Og så lige gøre det lidt bedre ved næste hold«, siger Henrik Berg, der sammen med svogeren Kristian Berg står for den daglige drift af Stærsminde, som ligger lidt uden for Stubbekøbing på Falster.
Besætningen har siden 2017 været med i konceptet, som følger grisene tæt ved hjælp af automatiske vejninger i enkelte stier.
Mere om dette tema
Besætningen på Stærsminde var i en god gænge, da de gik ind i produktionskonceptet, men har alligevel løftet indtjeningen med 13 kr. pr. slagtesvin.
»De har vist, at selvom man er blandt de bedste, kan man altid lige gøre det en tand bedre ved konstant at holde øje med sin produktion«, siger Joachim Glerup Andersen, projektleder på Produktionskoncept Slagtesvin.
Holder fokus
Henrik Berg har passet grise i over 20 år. Og for ham har det været en øjenåbner at være med i Produktionskoncept Slagtesvin. For eksempel stod fodringsanlægget af en aften, hvorfor de missede to fodringer. Førhen havde han ikke tænkt over, at det ville have de helt store konsekvenser, men fordi grisene hele tiden bliver vejet og tilvæksten fulgt så tæt, som den gør, fik han syn for sagen.
Relaterede artikler
Kommentarer