Professor modtager pris for sin forskning i landbruget

Professor Renate Müller modtager årets SCIENCE Erhvervspris 2015 på baggrund af sit arbejde indenfor plantevidenskab, gartnerier og landbrug.

Der kommer stigende fokus på miljøet, og nutidens forbrugere foretrækker, at planter og blomster bliver dyrket uden eller med meget få sprøjtemidler. 

Dette er dog en kæmpe udfordring for de fleste landmænd, da mange er afhængige af disse sprøjtemidler for at få et ordentligt udbytte. 

Dette problem arbejder professor Renate Müller fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet ihærdigt på. Hun forsker bl.a. i alternativer til de kemiske væksthæmmere og har udviklet ”en naturlig teknik”, som hjælper med at regulere plantevæksten på en miljøvenlig måde.

Renate Müller har sammen med sin forskergruppe udviklet en teknologi, som gør det muligt at overføre gener fra en naturlig forekommende bakterie til blomster og andre prydplanter. Denne teknologi udnytter naturens mangfoldighed og bygger på en naturlig overførsel af ønskede egenskaber. Planter forædlet med denne metode klassificeres ikke som GMO og tilfredsstiller dermed forbrugernes ønsker.

Medie: Kapitalfond vil købe stor biogasproducent 12. december · 17:21

Pris og mere forskning

Det hele har resulteret i, at Renate Müller modtager årets SCIENCE Erhvervspris 2015 for sit arbejde inden for plantevidenskab og sin store evne til at omsætte sin forksning til konkrete miljøvenlige produkter og teknologier for gartnerier og landbruget. 

"Prisen understreger, at jeg arbejder inden for et vigtigt område, som på sigt kan løse nogle af problemerne med al for megetkemi i naturen. Samtidig er jeg glad for, at vores forskning og udvikling af nye teknikker kan være med til at styrke erhvervslivet og dermed skabe arbejdspladser til gavn for velfærdsamfundet og dermed os borgere" udtaler Renate Müller. 

Prisen uddeles af Det Natur- og Biobidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og består, udover æren, af 75.000 kr. til at understøtte videre forskning.

Emneord

miljø

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu