Prop i nedturen: Tyske slagtesvin holder prisen

Der er igen stilstand for prisudviklingen på tyske slagtesvin, som er faldet en del på det seneste.

Der er midlertidig stilstand for noteringen på slagtesvin i Tyskland.

Noteringen er uændret på 1,82 euro pr. kg svarende til 13,56 kr.

"Den tyske slagtesvinenotering stabiliserer sig som forventet. Da de tyske slagterier har slagtet på højtryk i de seneste uger, er udbudspuklen stort set afviklet. Desuden regner markedsinteressenterne med, at også kødmarkedet vil stabilisere sig, og at der snart kommer nye prispositive impulser i eksporten til Asien", anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han kigger samtidig mod USA, der er udset til at afsætte betydeligt større mængder svinekød til det kødhungrende Kina.

"I den nærmeste fremtid bliver det spændende at se, hvilken betydning handelsaftalen mellem USA og Kina vil have på grisemarkedet. Den tyske interesseorganisation ISN henviser til et smuthul, hvor Kinas import skal ske på grundlag af markedsmæssige principper. Det er imidlertid ønsketænkning at tro, at de amerikanske svineproducenter ikke kan levere konkurrencedygtige produkter til Kina. Selvom Kinas importtold på ca. 60 procent for svinekød fra USA endnu ikke er reduceret, er det meget sandsynligt, at USA nu efterhånden vil øge eksporten til Kina og således dække en større del af det enorme kinesiske importbehov", siger han.

For tiden kan de danske svineproducenter derfor også glæde sig over, at de har den klart bedste afregning for slagtesvin i EU-sammenligning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle