Protein-partnerskab: Snart producerer vi grøn protein i Danmark

Partnerskabet Dansk Protein Innovation har eksisteret i et år og ser nu for alvor investeringer i udviklingen af produktionen af bæredygtig protein rykke fremad i Danmark.

"Proteinforandringen er nu for alvor i gang i Danmark. Det er en fantastisk udvikling, vi har sat i gang, og nu begynder vi at se konkrete investeringer i produktionen af planteproteiner til både foder og fødevarer", sådan siger formanden for protein-partnerskabet Dansk Protein Innovation (DPI), Thor Gunner Kofoed, som også er viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Dansk Protein Innovation blev etableret for et år siden netop for at sætte mere fart på udviklingen på området, både i form af politisk opmærksomhed, investeringer og samarbejder. Det helt overordnede mål er at Danmark kan producere bæredygtige grønne proteiner, som alternativ til importeret protein.

Senest har DLG annonceret en investering i et prototypeanlæg til grøn bioraffinering, en investering på i alt 34 millioner kroner. Projektet er støttet økonomisk af GUDP, gennem en særlig pulje til fremme af grøn bioraffinering og proteinproduktion. 

"Nu begynder det for alvor at rykke. Det er meget positivt, som der nu virkelig er fokus på og medvind for udviklingen for produktion af alternative proteiner, som kan bidrage til en endnu mere bæredygtig fødevareproduktion i Danmark", siger Thor Gunnar Kofoed.

Faktaboks

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle