Protest-udmeldere: Kan vi blive medlem af LandboSyd - uden at bidrage til L&F?

Kritikere mødes med LandboSyds formand tirsdag aften for at diskutere mulige løsninger.

De omtrent 52 landmænd, der har meldt sig ud af LandboSyd i protest mod Landbrug & Fødevarer, skal tirsdag mødes med landboforeningens formand, Mogens Dall. 

De arbejder på en løsning, hvor de igen kan blive medlemmer af LandboSyd, men undgå at betale til Landbrug & Fødevarer, skriver Finans.dk.

"Problemet er, at vi ikke kan melde os ind i LandboSyd igen, uden at vi også melder os ind i L&F. Vi er meget enige i, hvordan LandboSyd gør tingene, men vi er ikke klar til at støtte L&F igen," siger Lars Bertram, en af de svineproducenter, som meldte sig ud i protest.

I aften vil Mogens Dall på mødet opfordre protestudmelderne til at skrive et udspil til L&F med deres kritik. Ifølge Finans.dk har han også idéer til, hvordan de kan være medlemmer af LandboSyd, uden ligesom de øvrige medlemmer at bidrage til L&F. Det er dog en svær balancegang, mener han.

"Jeg skal sørge for, at der ikke bliver forskelsbehandlet på medlemmer og ikke-medlemmer. Jeg ønsker ikke, at nogen ikke betaler og får det samme som de medlemmer, der betaler. Det er en svær knude at løse," siger Mogens Dall.

Merrild: Vi arbejder for alle landmænd

Den holdning deler Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Vi arbejder automatisk for alle landmænd. De, som ikke vil betale, lukrerer jo bare på, at andre betaler for det arbejde. Er der så nogen, som vil betale halvt kontingent, fordi de er enige i halvdelen, af det vi mener? Det giver ikke mening for mig. Hele vores arbejde handler om, at vi arbejder for alle landmænd," siger Martin Merrild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle