Pyrolyse-direktør: Vi skal havde de regulatoriske knaster væk

Pyrolyseinvesteringer fra Copenhagen Infrastructure Partners vil give øget bevågenhed på de regulatoriske udfordringer for teknologiens udbredelse. Her fortæller Peder Nickelsen, kommerciel direktør og bestyrelsesmedlem hos Stiesdal, fortæller her mere om teknologiens fremtid.

Hvad er det største benspænd for pyrolyseteknologiens gennembrud i øjeblikket?

- Hvordan vi får en højkvalitets biochar (biokul, red.) uden tjærestoffer og tungmetaller til at høre under et gødningsdirektiv. Ellers løber vi ind i en blindgyde, hvor biocharen bliver kategoriseret under askebekendtgørelsen og dermed et restprodukt i stedet for gødningsprodukt. Vi skal helst også have det kvalificeret som et økologisk gødningsprodukt, så vi kan understøtte den økologiske landbrugsproduktion med gødning og næringsstoffer fra biocharen.

Hvad vil det gøre, hvis en aktør som CIP investerer i pyrolyse anlæg?

- Desto flere store, konkrete projekter, desto større politisk bevågenhed på de regulatoriske knaster. Vi har snuden i sporet for at sikre det i en dansk kontekst, men vores ambition er hele Europa, der har en stor animalsk produktion med biogas- eller gylle-restfibre.

Hvad er sandsynligheden for et samarbejde mellem jer og CIP omkring pyrolyse?

- Jeg håber på, at vi kommer til at samarbejde med CIP om pyrolyse, ligesom jeg håber, at vi kommer til at samarbejde med mange andre aktører. Jeg håber og tror på, at pyrolyse vil blive rigtig stort fremadrettet, også på globalt plan.

Er der allerede planer undervejs?

- Vi har ikke sådan specifikke, konkrete planer lige her og nu, men der er mange ting, som er i støbeskeen. Vi lever i en særlig dynamisk verden efter Ukraine-krisen, så der kan komme planer lynhurtigt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle