Rådgiver om mulig støttesvig: Moral har flyttet sig pga. passiv styrelse

Nye politianmeldelser i støttesager frustrerer rådgiver, der dog ikke overrasket over, at der kommer flere.

"Jeg er egentlig ikke overrasket. Men derfor er det stadig noget rigtig lort".

Sådan lyder det fra Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri og Teknik, da landbrugsavisen.dk forholder ham oplysningerne, om at Landbrugsstyrelsen pønser på at melde 35 nye sager til politiet, da de er mistænkt for svig.

"Jeg er ked af, at det er så mange, men overrasket er jeg ikke, for styrelsen meldte ud, da de lavede første politianmeldelser i marts, at der nok ville komme flere", siger Flemming Hedegaard.

moralen har flyttet sig

Vælger Landbrugsstyrelsen at politianmelde de 35 nye sager, bringer det det samlede antal op på 52 politianmeldte støtteansøgninger.

"Selvfølgelig skal folk ikke svindle, men det hører med til historien, at styrelsens passivitet på det her område har betydet, at moralen har flyttet sig. Der er ikke blevet strammet op i tide. Og nu strammer man så op bagud på nogle gamle sager, hvor vi siden har haft fokus på nogle af problematikkerne", siger Flemming Hedegaard, der dog er frustreret over sagerne:

"Man skal huske, at hver gang folk har snydt, har de snydt nogen, der ikke har snydt".

har ro i maven

Det nye antal sager, der bliver politianmeldt, stammer sandsynligvis fra 85 sager, som Landbrugsstyrelsen har bedt Kammeradvokaten kigge nærmere på, og her ved Flemming Hedegaard, at han har en sag iblandt. 

Han har dog ro i maven.

"Jeg vil selvfølgelig være ked af, hvis den sag bliver politianmeldt, men jeg har egentlig ro i maven, for jeg ved, hvad fejlen er i den sag, og det handler ikke om bevidst snyd", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle