Rød blok fremsætter mistillidsvotum til Eva Kjer - K støtter

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) håber af forhandle en "tillægs- og tilidsaftale" om landbrugspakken.

Selv om De Konservative støtter et mistillidsvotum fra rød blok til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), har ministeren stadig fuld støtte fra sin statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V). Det skriver Ritzau.

Han vil ikke kommentere, om hun må gå af, hvis der onsdag i næste uge - hvor mistillidsvotumen vil blive fremsat i Folketinget - er flertal mod hende.

"Man kan stille med alle de dagsordener, man vil. Det afgørende er, hvordan det så falder ud," siger Lars Løkke Rasmussen.

Søren Pape Poulsen, partileder for De Konservative, støtter mistillidsvotum, siger han ifølge Ritzau.

"Der kan ske meget inden på onsdag. Men det ændrer ikke vores holdning til ministeren. Vi har ikke tillid til miljø- og fødevareministeren efter det forløb, der har været," siger Pape.

Lars Løkke har truet med, at regeringen vil udskrive valg, hvis Konservative vil tvinge Eva Kjer Hansen fra ministerposten.

Som Landbrugsavisen.dk skrev i går, onsdag, vil gødskningsreglerne først endelig træde i kraft tirsdag eller onsdag i næste uge.

Hvis Lars Løkke udskriver valg før en ny gødskningsbekendtgørelse træder i kraft tirsdag eller onsdag, vil landmændene ikke få ekstra kvælstof denne vækstsæson, eftersom lovgivningsapparatet da vil gå i stå.

En time efter, at Folketinget torsdag vedtager centrale dele af regeringens landbrugspakke forhandler statsministeren en tillægsaftale om bedre miljø med de blå partiledere - De Konservatives Søren Pape Poulsen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

"Formålet med tillægsaftalen er dels at imødekomme partiernes ønsker på natur-, miljø- og landbrugsområdet, men også at få et forløb, der forhåbentlig kan genetablere tillid med de partier, der står bag denne regering og regeringens ministre," siger Lars Løkke Rasmussen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle