Rødsvingel har øget bundlinjen: "Ser fornuftigt ud"

Det bliver ekstra hyggeligt, når familien kan nyde aftensmaden sammen ude på markerne, når Laurits Danielsen har travlt med at høste rødsvingel.

Da Louise Lykke Bergesen stod over aftensmaden, vidste hun godt, at kæresten og svigerfar nok ikke kom hjem fra høsten foreløbig. Med maden pakket sammen og Ellen på 10 måneder på bagsædet, kørte hun ud på marken, hvor familien endte med at spise aftensmad.

"Det er hyggeligt at komme med ud i høsten og bidrage med kage eller aftensmad og på den måde få nogle gode minder med børnene," fortæller Louise Lykke Bergesen, der lige nu er på barsel fra arbejdet i hjemmeplejen.

Hendes kæreste Laurits Danielsen og hans far var onsdag sidste uge i færd med at høste 28 hektar rødsvingel af sorten Audubon i Sakskøbing på Lolland. Sammen driver de i alt 300 hektar planteavl på bedriften. På billedet bliver der høstet med en John Deere 630R på syvende sæson.

"Vi har haft rødsvingel i to år, så det er nyt for os at dyrke frøgræs. På de her to år tegner det til at blive fornuftigt, set ud fra mængden. Vi begyndte at dyrke rødsvingel, fordi vi tænkte, det kunne øge på bundlinjen, og det har det gjort," fortæller 32-årige Laurits Danielsen.

Skårlagde ikke inden høst

Efter at have målt op op planlageret, viser det en høst på cirka 2.300 kg råvare.

Da Laurits Danielsen begyndte at høste, var det med en vandprocent på 12. Derudover har bedriften byg, roer, vinterhvede og en smule vårhvede. Afgrøderne bliver solgt til det hollandske frøfirma Vandinter Semo. 

"Vi skårlagde ikke inden, hvilket fungerede forholdsvis godt, men der begyndte at komme nye, grønne skud, så vi kørte ikke så stærkt med mejetærskeren," siger Laurits Danielsen.

Afgrøden bliver dyrket på den svære lerjord JB-8, der ifølge Laurits Danielsen er god til at dyrke rødsvingel i. Efter høsten skal marken pløjes op, og så skal der udsås sukkerroer. 

Louise Lykke Byrgesen deltager med de indsendte billeder i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2019 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • 1. præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 29.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Apple iPad WiFi 32GB, værdi 2.280 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd høsten først:

Skyd høsten først og vind et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019
  • Udfyld felterne med information og kontaktoplysninger
  • Upload dit billede (du kan uploade op til tre billeder) eller send din video.

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2019.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige.LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle