Rabobank vil give renterabat til bæredygtige mælkeproducenter

Hollandske Rabobank vil give mælkebedrifter en renterabat på 0,2 procent, hvis de driver bæredygtig forretning. Dette er en testfase på 9 måneder. Den er beregnet til mælkebedrifter, der får en bæredygtighedsscore A i Rabobank og har en finansiering på mere end 1 million euro.

Mælkeproducenter i kategorien A i bæredygtighed er berettiget til 0,2 procent renterabat for renteforlængelser, refinansieringer og ny finansiering i den faste renteperiode af rentekontrakten.  

Det meddeleler hollandske Rabobank ifølge  det hollandske medie boerenbusiness.nl

Ifølge Carin van Huët, direktør for fødevarer og landbrug i Rabobank Holland, kan det give interessante besparelser.

For eksempel kan en gennemsnitlig virksomhed med en finansiering på 1,5 millioner euro over 5 år modtage op til 15.000 euro rabat.

" Fokus på bæredygtighed medfører yderligere omkostninger for iværksættere. Vi ønsker at værdsætte iværksættere, der stikker halsen ud på dem for deres indsats og dermed fremskynder bæredygtigheden", siger Van Huët.

Tilslutning af flere parter
Ifølge Van Huët passer rabatten også ind i Rabobanks strategi om at gøre kundernes bæredygtighed målbar og gennemsigtig.

"Ved at gøre bæredygtighedsydeevnen målbar kan de også blive belønnet. Det var et af udgangspunkterne i vores vision om fremtidssikret landbrug og gartneri. Jeg er stolt over, at vi nu kan tage det næste skridt", siger Van Huët.

Rabbatten bliver indført som en test, fordi Rabobank vil at undersøge, om denne tilgang også kan anvendes i andre sektorer og segmenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle