Radikale om mink-erstatning: Den skal være fair og ordentlig, ikke hurtig

Radikale mener, det er vigtigt, at man tager sig tid til at lave en god kompensationsordning til minkavlerne.

"Der har været hastværk nok i den her sag".

Det mener Radikale Venstres politiske ordfører Andreas Steenberg, der er med til at forhandle en kompensation på plads for minkavlerne.

Onsdag kan landbrugsavisen.dk skrive, at der pt ikke er gang i reelle forhandlinger om størrelsen på erstatningen, men kun "sonderinger" mellem regeringen og nogle partier.

"Vi har fra start sagt til regeringen, at vi skal tage vores tid til at gøre det her ordentligt. Vi skal have en bred og fair aftale med så mange partier som muligt, hvor vi bruger tid på at inddrage erhvervet og lytte til Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere", siger Andreas Steenberg.

nyt land for alle

Han udtaler, at han sagtens kan forstå, at minkavlerne gerne vil have deres erstatning hurtigt, så de kan komme videre med deres liv.

"Det er virkelig voldsomt, hvad de her mennesker har været i gennem. Det er dog bare nyt land for os allesammen. Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har eksproprieret et helt erhverv, og det er noget helt andet, end når vi laver en ekspropriering i forbindelse med infrastruktur eksempelvis", siger ordføreren og fortsætter:

"Jeg ved godt, at der er tale om familievirksomheder, hvor folk selv hæfter for det hele, men jeg håber, at der er forståelse for, at man hellere vil have en ordning, man bliver glad for, end en der kommer hurtigt".

det skal være fair

Andreas Steenberg vil ikke konkret sige, hvordan han mener, kompensationen bør se ud.

"Vi vil gerne have, at det er fair, og at de her mennesker kommer ordentligt ud af det. Det var den rigtige beslutning at slå minkene ned, men de her mennesker har ydet et kæmpe offer. Derfor skal det være fair og ordentligt", siger han og fortsætter:

"Hvad der er fair, er selvfølgeligt et vidt begreb, og det er svært for mig at sige konkret, for der findes ikke nogen formel. Vi tillader os at bruge noget tid på at tale med erhvervet og hinanden om, hvad der vil være fair".

Det er vigtigt at understrege, at det, partierne forhandler om, er erstatningen for fremtidig indtjening, bygninger og så videre.

Udbetalingen for rengøring, desinfektion og hurtig aflivning ligger fast og afventer kun, at Fødevarestyrelsen er klar til at udbetale pengene.

Emneord

coronavirus mink , politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle