Radikale tøver med udmelding om mink-genstart

Støttepartiet Radikale vil afvente regeringens holdning inden man beslutter, om man vil stemme for at dansk minkavl kan genoptages.

Det er nu tre måneder siden, at Statens Serum Institut kom med en ny risikovurdering, der konkluderede, at der kun vil være en lav risiko ved minkhold i Danmark.

Siden har minkerhvervet gået og ventet på, om det midlertidige forbud mod minkhold i Danmark, der udløber til nyt, vil blive forlænget.

Indtil videre er der fortsat uvist, om minkavlerne kan få lov at holde mink i Danmark igen.

Allerede nu har blå blok meldt, at man vil stemme for en genoptagelse af minkerhvervet, mens både SF og Enhedslisten har meldt ud, at man ønsker at gøre forbuddet permanent. 

Tilbage står regeringen, altså Socialdemokratiet, og støttepartiet Radikale. 

Til Altinget fortæller Radikales fødevareordfører, Kathrine Olldag, at partiet endnu ikke er nået frem til, hvad partiet mener trods flere drøftelser internt. Derfor vil man nu afvente regeringens holdning til sagen. 

Partiet kommer dog ikke til at øge presset på regeringen for at indføre et permanent forbud, lyder det.

- Vi er et socialliberalt parti, og derfor mener vi grundlæggende heller ikke, at man fra politisk side skal beslutte, hvilke erhverv der skal leve og dø. På den anden side har vi også tidligere indført forbud mod rævehold, og der er også et helt legitimt dyrevelfærdsaspekt i den her sag, som vi heller ikke er blinde for, siger Kathrine Olldag til mediet.

Det har siden slutningen af 2020 været midlertidigt forbudt at holde mink i Danmark.

15 minkavlere vil gerne genstarte minkproduktion ved at søge om dvalekompensation.

Det svarer til omkring én procent af minkavlerne før november 2020.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle