Regeringen lukker nordjyske kommuner ned

Store dele af Nordjylland bliver lukket ned, meddeleler statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerer torsdag aften en nedlukning af store dele af Nordjylland.

"Den 11. marts var en skæbnestund i kampen mod corona i Danmark. Den dag traf vi en svær, men nødvendig beslutning. For jer i Nordjylland vil dage i dag blive en mindst lige så skelsættende dag", siger Mette Frederiksen på pressemødet torsdag, hvor hun fortsætter:

"Der er tale om en reel nedlukning af Nordjylland. Der vil selvfølgelig være adgang til hjælpepakker. Vi præsenterer tiltagene snart, og vi vil gå i dialog med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter om det".

Borgere i syv nordjyske kommuner bliver kraftigt opfordret til at blive i egne kommuner at forhindre smitte fra mink i at brede sig, siger statsministeren på et pressemøde.

På samme måde skal andre ikke rejse ind i de syv kommuner.

Opfordringen gælder fra torsdag aften, og berører flere end 280.000 borgere i syv nordjyske kommuner.

Elever fra 5. til 8. klasse skal fra mandag blive hjemme og have fjernundervisning, siger Mette Frederiksen.

Den kollektive trafik bliver lukket ned i de syv berørte kommuner. Tog og bus ind og ud og på tværs af kommunerne stoppes.

Der vil være stadig være mulighed for skolebusser. Folk, der har en kritisk jobfunktion på sygehuset i Aalborg, skal også stadig have mulighed for at kunne bruge offentlige transport.

Alle udlændinge får nægtet indrejse i Nordjylland.

I alt 7473 er konstaterede smittede i Danmark den seneste uge. Heraf er 304 af de smittede er fundet i de pågældende syv kommuner i Nordjylland, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

"Antallet af indlagte er næsten fordoblet i Nordjylland den seneste uge fra 14 til 26 indlagte", siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle