Regeringen mørklægger dokumenter om minksagen

Oplysninger om udarbejdelsen af redegørelse om minkforløb hemmeligholdes, skriver B.T.

Regeringen mørklægger oplysninger om, hvordan regeringens redegørelse om minksagen, der blev udsendt i november 2020, er blevet udarbejdet.

Det skriver B.T.

Redegørelsen er siden blev kritiseret af en central embedsmand og en uvildig advokatundersøgelse for at være misvisende og mangelfuld. B.T. har derfor søgt aktindsigt i den mørklagte rapport for at undersøge, hvem der har blandet sig i udarbejdelsen af den.

'Fortroligt – skal holdes i en snæver kreds', hedder det i en af de afsendte mails, som bl.a. drejer sig om et udkast til redegørelsen, fremgår det af B.T.'s dækning.

Men Fødevareministeriet vil ikke udlevere materialet, fordi 'hensynet til at sikre regeringens interne og politiske beslutningsproces i dette tilfælde vejer tungere end offentlighedens og din interesse i at få udleveret oplysningerne', skriver ministeriet til mediet.

B.T. har spurgt Mette Frederiksen, om hun som regeringsleder mener, at der skal tages hensyn til regeringen i spørgsmålet om, hvorvidt de 31 dokumenter kan udleveres. Det ønsker Mette Frederiksen ikke at svare på.

Emneord

minkkommissionen , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle