Regeringen vil indkalde til klimaforhandlinger i august

Arbejdet med klima bliver noget af det første, den nye regering vil kaste sig over, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag.

Den nye regering holdt torsdag sit første regeringsseminar på Marienborg med tilhørende pressemøde efterfølgende, hvor statsminister Mette Frederik (S) kunne præsentere, hvad regeringen vil kaste sig over i det kommende år.

Udover velfærd og pension kom statsministeren ind på de høje grønne ambitioner, regeringen og dens støttepartier har. Den vil bl.a. sænke Danmarks udledning med 70 pct. i 2030.

Konkret vil regeringen som noget af det første indkalde til forhandlinger om en klimalov allerede i august, hvor alle Folketingets partier vil blive inviteret indenfor.

"Vi ønsker at lave en lov, som holder og som kan sikre, at vi når den målsætning, vi har sat", sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Hun forklarede, at klimaloven, udover målet for 2030, skal indholde delmål og en klimahandlingsplan til, hvordan man kan realisere loven.

Ifølge Mette Frederiksen har regeringen ikke lagt sig fast på, om den kommer til at præsentere et udspil til en klimalov inden forhandlingerne.

"Men jeg synes egentlig, at vores forståelsespapir er meget detaljeret og indeholder mange konkrete tiltag", sagde hun.

Udover klima kom Mette Frederiksen også ind på udenrigspolitik, hvor hun fortalte, at hun forventer et hard Brexit - det vil sige uden en aftale - og derfor styrker regeringen sit fokus på Brexit.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle