Regeringen vil sortliste landmænd i hele EU, der er dømt for social dumping

Arbejdsvilkår og landbrugspolitik skal i højere blandes sammen, mener regeringen, der vil lave en fælles sortliste i EU for virksomheder, herunder landmænd, der er dømt for f.eks. underbetaling.

Bliver man som landmand og arbejdsgiver dømt for f.eks. social dumping, skal man sortlistes i hele EU.

Det mener regeringen, som bakker op om en linje i EU om at indføre sociale aspekter i den europæiske landbrugspolitik.

"Regeringen vil hertil arbejde for at etablere en tværgående EU-sortliste over virksomheder dømt for f.eks. underbetaling eller grove tilsidesættelser af arbejdsmiljølovgivningen, som også skal dække landbrugssektoren", lyder det i et ministersvar fra fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S), der fortsætter:

"Initiativet, der er under udarbejdelse, har til hensigt at sikre, at arbejdsgivere, der er dømt for f.eks. social dumping, forhindres i at fortsætte deres praksis i andre medlemsstater".

fokus på arbejdsforhold

Det er ikke længe siden, det kom frem, at regeringen støtter et forslag fra EU-parlamentet om at stille sociale krav til landmænd, der modtager landbrugsstøtte.

I det nye svar fra ministeren uddyber Rasmus Prehn:

"I de kommende landbrugsreformforhandlinger i EU vil regeringen derfor have fokus på, hvordan arbejdsforholdene i sektoren kan forbedres samtidig med at parternes roller respekteres fuldt ud".

Hos Venstre har parlamentsmedlem Asger Christensen tidligere udtalt, at det skal være op til medlemslandene og ikke EU at sikre gode arbejdsvilkår i landbruget.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle