Rekordstor interesse: 1.200 deltog i L&F-webinar om nye ejendomskategoriseringer

Deltagelsen var rekordstor, da Landbrug & Fødevarer tirsdag afviklede seminar om de nye kategoriseringer af mindre ejendomme på landet.

Deltagelsen var rekordstor med mere end 1.200 deltagere, da Landbrug & Fødevarer tirsdag 18. april afvikede webinar om de nye ejendomskategoriseringer. 

Det skriver L&F Kommunikation.

Ved webinaret stillede L&F med et bredt panel til at rådgive og svare på spørgsmål om ejendomskategoriseringerne. Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen indledte webinaret, og hun påpegede, at der stadig arbejdes på flere områder, herunder at naturområder skal betragtes på samme niveau som almindelig landbrugsdrift, og at grænseværdierne skal sænkes.

Usikkerheden er stor

- Det er positivt, at der er så stor interesse, men det viser også, at det er en vigtig sag, og at usikkerheden 
hos vores medlemmer er stor. Netop derfor har det været vigtigt for os at invitere til dialog, og forhåbentlig har webinaret  været med til at give svar på nogle af de spørgsmål, som vores medlemmer har, siger Lone Andersen.

- Samtidig har det også været vigtigt for os gøre det klart for medlemmerne, at vi følger udfaldene tæt, så vurderingerne bliver så retfærdige som muligt.

Spørgsmål strømmede ind

Anders Søgaard, chefkonsulent hos L&F, styrede slagets gang under webinaret og håndterede de mere end 700 kommentarer og spørgsmål, som strømmede ind.

Det var særligt spørgsmålet om fremtidig kategorisering, der gik igen blandt deltagerne: 

- Generelt oplevede jeg, at deltagerne var nysgerrige, og der blev stillet mange relevante spørgsmål, siger Anders Søgaard og fortsætter:

- Det der fyldte mest hos medlemmerne, var spørgsmålet om, hvorvidt man kunne opretholde placeringen som landbrugsejendom og kravene til at fortsætte i landbrugskategorien, siger han. 

Ét ud af mange møder

L&Fs webinar er ikke den eneste af slagsen, da interessen for ejendomsvurderingerne også er stor ude i foreningerne, hvor der er afholdt og og fortsat holdes mange informationsmøder med meget stor tilslutning.

Mellem 21.000 og 22.000 ejere af ejendomme på landet skal i følge Vurderingstyrelsen 'omkategoriseres' - heraf mener styrelsen, at 15.000 af dem skal overgå fra landbrug til boligejendom, - med potentielt store konsevenser for beskatningen af ejendommene.
 

L&Fs panel ved wbinaret bestod af: Lone Andersen (viceformand L&F), Morten Holm Østergaard (erhvervspolitisk chef L&F) og Benedikte Boisen Rolighed (skattejurist L&F).  Chefkonsulent Anders Søgaard var ordstyrer.

 

 

Faktaboks

  • Den store opmærksomhed og uro om de nye omkategoriseringer afspejler sig også i den store tilslutning, som en Facebook-gruppe, "Netværk mod  nye ejendomsvurderinger af små landbrug".
  • Gruppen har på et par uger fået 13.100 medlemmer. 
  • En nystiftet forening, Landbrugsret, er også kommet på banen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle