Rekordstor pulje af landdistriktsmidlerne er åbnet

Indtil 30. juni kan man søge penge under temaet 'Det gode landsbyliv nu og i fremtiden'.

I alt er der i år afsat 62 millioner kroner til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne fordelt på tre ansøgningsrunder - frem for de tidligere to.

Det er 38 millioner mere end i 2020.

Fra mandag er den anden runde af Landdistriktspuljen nu åben for ansøgninger. I alt 25 millioner kroner skal målrettes projekter under temaet 'Det gode landsbyliv nu og i fremtiden'.

Ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, giver det god mening at understøtte den lokale initiativrigdom med en rekordstor pulje:

"I år er der afsat 62 millioner kroner til Landdistriktspuljen – faktisk 38 millioner kroner mere end i 2020 – og pengene skal give en hånd til de ildsjæle og virksomheder, der knokler for at finde fæste. Det giver rigtig god samfundsræson at indtænke landdistriktsstøtte i konkrete udviklingsprojekter, der bliver båret frem af lokalt kendskab, engagement og vilje", siger han i en pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd.

"Hvis vi kan styrke grundlaget for at skabe udvikling helt lokalt, kan vi sikre arbejdspladser, bosætning og i det store hele et områdes overlevelse. Det er bydende nødvendigt at styrke indsatserne for landdistrikterne, hvis vi skal stoppe den negative spiral og styrke fremtiden for hele vores land – også uden for de store byer", lyder det fra formanden.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek oplyser, at det en styrkelse af nærheden i landet, der er i fokus.

"Landsbyerne er typisk kendetegnet ved et stærkt sammenhold og et rigt foreningsliv. Men med centraliseringen er rigtig mange offentlige funktioner, lokale tilbud og arbejdspladser flyttet længere væk fra borgerne i landdistrikterne. Derfor har jeg valgt, at midlerne i denne runde skal bringe nærhed tilbage og styrke det gode liv i de små bysamfund, hvor frivillige og ildsjæle holder hjulene i gang", siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens anden runde skal være Bolig- og Planstyrelsen i hænde inden 30. juni kl. 12.00.

I puljens første runde i 2021, der løb fra februar til starten af april, var der afsat 13,5 millioner kroner.

Faktaboks

Bolig- og Planstyrelsen oplyser, at midlerne i denne runde vil prioriteres til projekter, der:

  • Søger at fastholde lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud, et lokalt udbud af offentlige funktioner mv. i landsbyer og mindre byer.
  • Understøtter omstilling og udvikling af landsbyer og mindre bysamfund i landdistrikterne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle