"Revision af hestelov er fantastisk nyhed"

Det er fremragende nyheder for hestefolket og landområderne, når Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lægger op til, at de rigide regler for lysindfald og boksstørrelser i hesteloven står foran en revision.

Det siger Jørgen Kold, der er leder af Seges, Heste.

Seges har gennem en årrække påpeget, at lovens krav er en kæmpebelastning for hesteholderne, der bliver tvunget ud i tunge investeringer for at opfylde lovens krav.

"Kravene ville koste milliarder at implementere fuldt og det vil for en del af hesteholderne være umuligt at finansiere de nødvendige ombygninger – specielt med de præmisser der er for at låne penge med sikkerhed i fast ejendom i landdistrikterne," siger Jørgen Kold.

Universitet: Mindre kvælstof udledt til vandløb 16. november · 14:44

Han understreger, at ændringerne af loven vil kunne ske, uden at velfærden for hestene kommer i fare.

"Det handler om sund fornuft og fleksibilitet. At man for eksempel har samme rumfangskrav til en bedrift med små ponyer som til en med store shireheste giver simpelthen ingen mening i forhold til at sikre god velfærd. Og det er utroligt glædeligt, at ministeren nu vil ændre reglerne, så den sunde forhold og de specifikke forhold nu bliver afgørende for, hvilke krav der stilles," siger han.

Seges har tidligere beregnet, at hestesektoren siden 2009 har mistet 3.000 arbejdspladser. Organisationen vurderer, at størstedelen af disse arbejdspladser er tabt som følge af nedlagte hestebedrifter, der ikke har kunnet eller villet foretage de nødvendige investeringer i ombygning af staldene.

Tip os

Relaterede artikler

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu