Rigspolitichef afviser at kende noget til omstridt besked til minkavlere

Rigspolitichef afviser at have kendskab til skriftlig instruktion om at true minkavlere til at samarbejde om aflivning af raske mink.

For anden på et døgn må rigspolitichef Thorkild Fogde ud og forklare sig i en pressemeddelelse i sagen om, hvad politiets medarbejdere har sagt til minkavlere.

Torsdag kom det frem, at Rigspolitiet har begået brud på menneskerettighederne, ifølge juraprofessor Frederik Waage, og fredag lyder det, at justitsminister Nick Hækkerup (S) støtter en uvildig undersøgelse af Rigspolitiets ageren i sagen.

Flere har peget på Thorkild Fogde som ansvarlig, da han er øverste chef i Rigspolitiet, men i en ny pressemeddelelse afviser han kendskab til sagen:

"Jeg har hverken set eller godkendt det pågældende actioncard, og jeg har ikke deltaget i udarbejdelsen eller anvendelsen af det. Det er sædvanlig praksis i en organisation af Rigspolitiets størrelse".

ingen hjemmel

Det hele drejer sig om, at Rigspolitiet skulle ringe ud til minkavlere uden for smittezoner for at forklare, at deres mink skulle slås ned, og myndighederne skulle have adgang til farmen.

Hvis minkavleren sagde nej til at samarbejde, blev politiets medarbejdere instrueret i at sige, at myndighederne ville aflive minkene uanset, og at kompensationen villle frafalde.

Det er vel og mærke dage efter, at Justitsministeriet har konstateret, at der ikke er lovhjemmel til aflivnigen af alle mink.

Instruksen stod på det actioncard, som Rigspolitichefen nu afviser at have kendskab til.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle