Robot-leverandører til vertikalt landbrug rejser millioner

Virksomheder med speciale i vertikalt landbrug henter 11 millioner kroner i ny investeringsrunde.

Virksomheden Seasony, der arbejder på at blive leverandør til den nye form landbrug, vertikalt landbrug, har netop rejst 11 millioner kroner i en ny investeringsrunde.

Det skriver Børsen.

Seasony, som blev stiftet i 2018, fokuserer på at udvikle robotter, der effektiviserer plantedyrkning i højhuse. Robotterne er designet til at navigere gennem reoler af spirerende tomater, urter og salater, sigter mod at gøre indendørs landbrug mere profitabelt og bæredygtigt.

Adm. direktør Christopher Weis Thomasen fortæler, at deres nuværende lagerrobot, der håndterer plantekasser, snart får avancerede sensorer til at måle planters vækstbetingelser. Disse innovationer lover at reducere omkostninger og øge produktionen for vertikale farme.

Han siger også:

- Den her investeringsrunde er virkelig en milepæl for os, så vi kan lykkes med vores mission om at gøre indendørs landbrug mere profitabelt og bæredygtigt gennem robotteknologi,” siger Christopher Weis Thomasen, adm. direktør i Seasony.

Med seks robotter allerede i brug, og flere på vej til at blive eksporteret til Sverige og Sydøsteuropa, ser Seasony lige nu lyst på fremtiden.

/rost

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle