Roefrø tilbage på danske hænder

DLF har overtaget Syngentas globale aktiviteter inden for sukkerroefrø.

Den danske frøkoncern DLF har nu endelig overtaget kemigiganten Syngentas globale frøforretning inden for sukkerroefrø. DLF og Syngenta underskrev en købsaftale tilbage i juni og aftalen er nu endelig faldet på plads med udgangen af september. Dermed er ikke alene Maribo Seeds tilbage på danske hænder, efter at det i syv år har været en del af Syngentas forretning. Med følger også de øvrige aktiviteter, som Syngenta har haft inden for frøforædling.

Sukkerroefrø-branchen er i forvejen præget af få aktører, hvor DL nu bliver den 3. største i verden. I forvejen har DLF erfaring med foderroefrø, som man har arbejdet sammen med Maribo Seeds om udvikling af.

Selv om Danmark sammen med det øvrige nordeuropa fra Østrig til Sverige udgør et sukkerbælte med langt den største del af sukkerproduktionen, så foregår produktionen af sukkerroefrø i Norditalien og sydfrankrig, hvor klima og vækstbetingelser er bedre til udviklingen af frø.

I 2010 blev Maribo Seeds solgt af Nordic Sugar til den amerikanske kemikoncern Syngenta for 320 mio. kr. DLF oplyser ikke, hvor meget de har givet for Maribo Seed i dag. Med købet overtager DLF en virksomhedsdel med 700 mio. kr. i omsætning og 300 ansatte. DLF omsatte i 2016 for 3,56 mia. kr. og beskæftiger 840 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle