Rokkedahl investerer i dyrevelfærd

Nordjysk kyllingeproducent vil producere, slagte og forarbejde én million fritgående og økologiske kyllinger om året.

Forbrugerne og detailhandlen bestemmer, hvordan vi skal opdrætte kyllinger.

Sådan lyder det korte svar fra Anders Laursen, adm. direktør hos Rokkedahl Kyllinger, på, hvorfor virksomheden har valgt at ændre en del af den 10 millioner store konventionelle kyllingeproduktion til fritgående og økologiske og samtidig opføre et slagteri, som skal håndtere disse kyllinger, når opdrætstiden er slut.

På den korte bane er ambitionen at opdrætte og afsætte en million kyllinger årligt, som har levet som fritgående og økologiske. En endnu ikke afsluttet afsætningsaftale skal sikre, at kyllingerne når bredt ud i de danske dagligvarebutikker, og det stopper ikke ved én million kyllinger.

»Vi kommer helt sikkert til at opdrætte færre kyllinger i fremtiden, men flere af dem bliver som fritgående og økologiske. Hvor mange vil jeg ikke sætte tal på, men vores ambition er at producere det, som forbrugerne og detailhandlen efterspørger i den rette mængde,« forklarer han.

Alliance om dyrevelfærd

Som et led i strategien med at omlægge en del af produktionen til fritgående og økologiske har Rokkedahl Kyllinger indgået en samarbejdsaftale med Dyrenes Beskyttelse. Aftalen skal give Rokkedahl adgang til ekspertise i spørgsmål om blandt andet dyrevelfærd.

Opførelsen af et fjerkræslagteri, som ventes taget i brug primo 2017, er en anden del af strategien om at investere i mere dyrevelfærd og økologi.

Slagteriet skal gøre kyllingernes sidste rejse så kort som 25 minutter, og en kort transporttid er væsentlig for velfærden, slår Anders Laursen fast.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle