Roskilde Dyrskue aflyst - formand forudser million-tab

Dyrskueformand Povl Fritzner beklager corona-aflysning af Roskilde Dyrskue men garanterer, at dyrskuet vender tilbage i 2021.

Roskilde Dyrskue står til et tab på mellem fem og seks millioner kroner efter aflysningen af sommerens dyrskue i Roskilde, Danmarks største, målt i besøgende gæster.

Det vurderer dyrskueformand Povl Fritzner, formand for Østlige Øers Landboforeninger.

"Vi er rigtig kede af det, mange kommer til at savne dyrskuet. Roskilde Dyrskue er en stor og kulturrig begivenhed, og aflysningen er et stort tab for mange mennesker, for vores udstillere, vores store publikum og de mange små og store foreninger og erhvervsdrivende, som plejer at have indtægter på dyrskuet", siger Povl Fritzner.

"Den indjening får de ikke i år".

Povl Fritzner tilføjer, at han omvemdt har forståelse for, at den sundhedsmæssige situation under coronakrisen ikke er til dyrskuer.

"I den situation har vi kun ét at gøre: Vi retter selvfølgelig ind".

Mister millioner

Povl Fritzner vurderer, at tabet for Roskilde Dyrskue selv vil løbe op i mellem fem og seks millioner kroner.

Primært lønomkostninger til det personale, der har arbejdet med at forberede dyrskuet siden november 2019.

Men selvom det aflyste dyrskue er en stor økonomisk øretæve til Roskilde Dyrskue slår det ikke benene væk under den mangeårige begivenhed, siger dyrskueformanden.

"!Vi må ryste posen med penge, men det er helt sikkert: Vi er tilbage på pladsen med Roskilde Dyrskue i 2021", siger Povl Fritzner.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle