Rullende hønsegård giver nemme øko-æg

På Eurotier bliver vist en mobil løsning, der flytter 450 æglæggende høns rundt på marken med alle funktioner samlet i solcelledrevet anhænger og som er ideel til gårdsalg.

Tyske Stallbau Iris Weiland står bag en enkel, men interessant løsning, hvis den økologiske landmand er interesseret i en ’sidegeschäft’. Nemlig et godt ti meter langt mobilt anlæg til at producere æg fra hold på op til 450 frilandshøns.

Vognen, der skal flyttes med en traktor, indeholder siddeplads, vanding og fodring til hønsene. Gennem hønsestiger i bunden af vognen kan de komme ud på græs i et flytbarn hegn omkring vognen, eller de kan søge skygge for solen under selve vognen. Den ene side i vognen er monteret med redekasser til æglægningen, og her er der adgang udefra til at samle æggene via særlige luger.

Vognen kan udstyres med automatisk åbning og lukning af udeadgangen samt forskellige former for fodringsautomatik. Strømmen hertil leveres fra store solcellepaneler på trailerens tag.

Traileren kan også indrettes til produktion af forskellige former for slagtefjerkræ.

EuroTier er ikke bare verdens største husdyrmesse for svin og kvæg, men også for får, geder, kaniner, akvakulturer samt - som her - fjerkræ.

Emneord

fjerkræ

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle