Rumænsk fåreavler blev bidt i maven af ulv: Skyd så mange som muligt

Landet har tidligere haft lovlig jagt på ulven, og nu overvejer regeringen at genindføre jagtmuligheden efter pres fra dem, som har ulven helt inde på livet.

For år tilbage blev en helt almindelig dag hos fårene viste sig at blive en uhyggelig oplevelse for den rumænske fåreavler Gheorghe Harda.

Et par ulve troppede nemlig op, da fåreavleren gik mellem fårene. De holdt øje med, at der ikke kom andre, så omringede de ham og angreb ham på en og samme tid.

Det skriver TV2, der har været på besøg i Rumænien for at følge ulvens fodspor..

"Den bed mig i maven og i bæltet. Her på bjerget klokken seks om morgenen. Den bed mig her, og jeg slog den med en lommelygte i hovedet og slap væk", siger Gheorghe Harda.

Rumænien har med knap 6.000 ulve den største bestand af det omstridte rovdyr i Europa, og her har det førhen været lovligt at skyde dyret. Alene fra 2010-2016 skød de rumænske jægere godt 1.500 ulve

Tilladelsen til at jage og skyde et bestemt antal ulve hvert år gjaldt indtil 2016, men nu overvejer myndighederne at genindføre jagten. Det sker efter pres fra nogle af dem, der har ulven helt inde på livet.

Fåreavler Gheorghe Harda er heller ikke i tvivl om, at der skal genindføres jagt på ulvene i landet.

"Så mange af de vilddyr som muligt skal dø", siger han til TV2.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle