Rusland vil have fat i danske landmænd og lokker med milliarder

Rusland vil øge den hjemlige produktion af fødevarer, og den ambition skal blandt andre danske landmænd være med til at realisere.

Rusland inviterer danske landmænd til at flytte deres produktion af korn, mælk og svin til russisk jord, efter at russerne sidste år lukkede for danske fødevarer.
 
Nu satser det store land mod øst på at sætte kul på egen produktion af fødevarer.  Klækkelige statstilskud skal friste danskerne. Det skriver Berlingske Business.
 
De russiske repræsentanter, som er sendt til Danmark for at sælge ideen, fremhæver, at de danske landmænd kan få del i milliardsubsidier fra den russiske stat herunder billige lån og direkte støtte til staldbyggeri.


"Når det gælder investeringer og landmændene selv, er Rusland meget åbent," siger  Tatjana Volisjinskaja fra den russiske stats handelsrepræsentation i København.

»Ruslands strategi er, at vi gennem investeringer i fødevareproduktionen i løbet af nogle år bringer fødevareforsyningen tilbage på samme niveau som før sanktionerne,« siger hun til Berlingske Business.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle