Russere frygter tørlagt kødmarked under VM i fodbold

Fodbold og kød plejer ikke at være en hindring for hinanden, tværtimod bliver der nok solgt mange stadionpølser under de fleste store fodboldturneringer. Men nu får piben måske en anden lyd i Rusland, hvor flere store aktører frygter, at kødsalget bliver bremset under den kommende FIFA World Cup.

Lige nu breder en stille frygt blandt russerne sig i forhold til, om det bliver muligt at opstøve kød i kølediskene op til VM i fodbold i 2018.

Det skyldes, at de lokale myndigheder i Rusland er blevet påbudt ikke at transportere kemiske, radioaktive, giftige eller sågar biologiske produkter indenfor en radius af 100 kilometer af fodboldstadions og sportsrelevante faciliteter.

Det skriver GlobalMeatNews.

Det er ikke blevet specificeret, præcis hvilke typer af gods, der ikke må fragtes, men frygten for at kød bliver en af disse, er stor.

Den russiske brancheforening for detailvirksomheder, og den Nationale Forening for Kødsalg(NMA) er derfor gået sammen med en række andre organisationer.

De har bedt russiske myndigheder komme med en mere detaljeret udmelding på hvilke varer, der må transporteres.

”Vi i NMA tror på, at myndighederne vil udarbejde en grundig prognose for de konsekvenser, restriktionerne vil få. Vi er sikre på, at de vil undgå det seriøse problem, det bliver, hvis kødet forsvinder fra butikkerne i området,” siger formanden for russiske NMA Sergey Yushin.

En anonym kilde fra en russisk kødproducent udtalte til GlobalMeatNews, at man risikerer at ende med producenter, der ikke kan få deres kød ud på grund af skærpet fødevaresikkerhed.

”Virksomhederne i områder med stor kødproduktion frygter, at der bliver indført skrappe sikkerhedsforanstaltninger, som de ikke kan nå at indføre, inden de træder i kraft, og fodboldturneringen begynder,” siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle