Russere til Putin: Brænd ikke mad, giv det til fattige

Mange tusinde russere har tilsluttet sig en underskriftsindsamling i protest mod, at Rusland er begyndt at destruere konfiskeret vestlig mad, der er smuglet ind i landet.

Selvom Rusland for et år siden forbød al import af blandt andet vestlig producerede fødevarer, så strømmer smuglergodset ind i landet. For at dæmme op har Vladimir Putin, Ruslands Præsident, beordret, at de beslaglagte varer destrueres, men den beslutning har medført vrede reaktioner fra rigtig mange russere.

Det skriver Nordjyske.

I første omgang destruerede de russiske myndigheder ”et par hundrede ton”, og på tv kunne russerne følge med i, at kasser med bacon blev brændt af og store mængder ost blev bulldozet.

Men destruktionen af maden har ført til vrede reaktioner fra både politikere, aktivister og helt almindelige russere.

Kritikken går på, at de russiske myndigheder burde uddele den konfiskerede mad til fattige og nødlidende russere.

En underskriftsindsamling på hjemmesiden Change.org nåede onsdag over 250.000 protestunderskrifter, men en talsmand for præsident Putin, Dimitri Peskov, nægter at anerkende underskriftsindsamlingen, fordi han mener, at det er ikke er muligt at identificere underskriverne tilfredsstillende.

En af de kendte russere, der offentlig har været ude med kritik af maddestruktionen er kommunistlederen Gennadij Sjuganov. Han afviger fra sin normalt meget Kreml-venlige udmeldinger og kalder maddestruktionen "et ekstremt tiltag".

"Jeg ville give disse fødevarer til ortodokse kirkelige menigheder, til børnehjem og til vores venner i Donetsk og Lugansk (separatister i det østlige Ukraine, red.)," udtalte Genadij Sjuganov på tv.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle