Rygter om ny ulv i Nordjylland: Ulveovervågningen efterlyser tip

Måske har endnu en ulv fundet vej til Nordjylland, det mener flere jægere. Det er endnu ikke bekræftet at der er en ulv, eller om den er ny i området.

Den statslige ulveovervågning har den seneste måned to gange sendt frivillige ud for at tjekke, om meldinger om en mulig ny i Nordjylland kan passe.

I hvert fald har en jæger i november meldt, at han har set, hvad han formoder er en ulv i plantagen mellem Brovst og Blokhus. Det skriver Nordjyske.

En enlig hanulv patruljerer i forvejen et område nord for Brovst ved Skagen - men den statslige ulveovervågning tror ikke, at det er den ulv, der har bevæget sig ned mod Jammerbugten.

Derfor har man sendt frivillige ud, da de mulige observationer af en ulv kunne betyde, at en ny ulv har fundet vej til Nordjylland.

Man fandt dog ikke noget, der beviser, at der er en ulv i området, men forskningschef Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus afviser ikke, at der kan have været en ulv i området:

"Der kan sagtens være kommet en ulv sydfra, som har krydset Limfjorden, bevæget sig gennem Brovst-området og ikke er der mere. En ulv, der bevæger sig gennem et område, efterlader sig ikke mange spor. Den kan være et andet sted nu, men så kommer vi til at høre om det", siger han til Nordjyske.

Han opfordrer alle med mulige spor af ulve til at kontakte ulveovervågningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle