Så meget tjener direktøren for Landbrugets Finansieringsbank (rettet)

Direktøren for Landbrugets Finansieringsbank tjener bedst i Danmark sammenholdt med bankens størrelse.

Det lønner sig at være bankdirektør. Også selvom banken er lille.

Målt i forhold til antal ansatte er direktøren for Landbrugets Finansieringsbank, Jesper Lyhne, den bedst betalte i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Direktøren, Jesper Lyhne, tjener to mio. kr. Det er 176.496 kr. pr. ansatte. Også målt i forhold til bankens balance er Jesper Lyhne den bedste betalte.

Målt i forhold til resultat og i absolutte tal er Jesper Lyhne dog ikke i top fem.

Langå Sparekasse er en anden bank, der betaler godt målt i forhold til bankens størrelse. Men det er naturligt, at direktøren får en god løn, eftersom der er mange forskellige opgaver - og bankdirektøren skal således være en multikunstner, mener formanden for Langå Sparekasse, Michael Kirkebæk Andersen.

Formand for Landbrugets Finansieringsbank, Jørn Kristian Jensen, mener, at det er en uretfærdig sammenligning, Jyllands-Posten har lavet.

"Vi er en nystiftet bank med en forventning om en større volumen," påpeger bestyrelsesformanden.

Ken L. Bechmann, professor ved CBS, påpeger, at lønningerne generelt er høje i bankverdenen. Dermed er det naturligt, at også bankdirektørerne er gode til at skaffe sig en høj løn.

Rettet d. 5. august kl. 19.40: Ved en fejl havde vi skrevet, at Jesper Lyhne tjente otte mio. kr. Det korrekte tal var to mio. kr. Vi beklager fejlen.

 

Faktaboks

Fakta om Landbrugets FinansieringsBank (LFB)

Erhvervs- og Vækstministeriet har bragt Finansrådet, Landbrug & Fødevarer, Nykredit og DLR Kredit sammen i en aftale om at etablere Landbrugets FinansieringsBank (LFB). Finansiel Stabilitet A/S indgår også i løsningen.

Formålet med LFB er at yde anlægsfinansiering til landbrug med effektive driftsledere og nye unge landmænd, der er tilstrækkeligt dygtige til at indgå i et generationsskifte, men som ikke kan tiltrække den fornødne bankfinansiering. LFB vil derved bidrage til at genetablere strukturtilpasningen af dansk landbrug og til at stabilisere især mindre pengeinstitutter med en betydelig landbrugseksponering.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle