Så sent på marker med græsukrudt

Så aldrig vintersæd tidligt på marker, hvor der er problemer med græsukrudt, og sørg for at bekæmpe ukrudt, mens det er småt, lyder det fra konsulent.

Tidlig såning øger udbyttepotentialet, men det giver gode betingelser for græsukrudt. På marker, hvor man ved, at der er problemer med græsukrudt, bør man derfor aldrig så tidligt«, siger Mads Munkegaard, planteavlskonsulent hos Centrovice.

På marker, som sås tidligt, og hvor der IKKE er problemer med græsukrudt, opfordrer han til, at man to-deler sprøjtningen mod ukrudt. Det giver nemlig en betydeligt bedre effekt at sprøjte, mens ukrudtet er småt. Derudover kan sprøjtningen med midler, som indeholder prosulfocarb, udskydes, til temperaturen er lavere, hvilket reducerer risikoen for fordampning.

"Stomp og Boxer er meget dyre, og langt fra alle har Lexus på lager til at behandle al vintersæden. Del derfor sprøjtningen mod ukrudt i to, så der ved første sprøjtning køres med en basis med høj dosis DFF umiddelbart efter såning. Senere kan følges op med Boxer", siger Mads Munkegaard.

Han tilføjer, at højeste tilladte dosering af DFF og Sempra 500 SC på sort jord er 0,12 liter pr. hektar, og at der makismalt må bruges 0,15 liter Legacy 500 SC pr. hektar. For at mindske risikoen for skade på afgrøden bør behandling med DFF i rug og vinterbyg udføres inden fremspiring.

"I hvede er anvendelse af DFF på sort jord også glimrende, men dog ikke et krav. Her må der fra vækststadie 13 anvendes helt op til 0,24 liter DFF pr. hektar. Ofte vil 0,15-0,20 liter DFF pr. hektar dog være tilstrækkeligt på mange marker", siger Mads Munkegaard.

Faktaboks

Ukrudt vintersæd

  • Vintersæd sået inden 15. september sprøjtes med DFF straks efter såning og følges op ca. tre uger senere med Boxer.
  • Vintersæd sået efter 15. september sprøjtes én gang, når sprøjtesporene er synlige.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.