Så skete det efter mange ugers stilstand: Tyske slagtegrise i kæmpe prisstigning

Noteringen for tyske slagtegrise springer i vejret med en stigning på 60 øre.

Så kom der hul på bylden for den tyske grisenotering, der har været uændret gennem mange uger.

Noteringen får et ordentlig nyk op med knap 60 øre til 14,38 kroner. Dermed er der foreløbig lagt yderligere afstand til den danske notering, som halter et pænt stykke efter den tyske notering.

Et lille udbud af slagtegrise ser ud til at være udslagsgivende for den store stigning for den tyske grisenotering.

- De prispositive tendenser på det tyske marked er blevet stærkere på det seneste. Udbuddet af slagteklare grise er lille og vil sandsynligvis fortsætte med at falde, da mange tyske griseproducenter har stoppet produktionen i de seneste måneder. Samtidig begynder priserne på kødmarkedet at stige lidt. Som resultat heraf er de fleste tyske markedsinteressenter forsigtigt optimistiske, siger Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Også på grisebørsen hos den tyske producentforening ISN har der været en opadgående pristendens - efter en periode, hvor der ikke har været handlet på børsen.

- I fredags blev der solgt fire partier til 1,95 euro per kilo, og i tirsdags fem partier til 2,00 euro per kilo i gennemsnit. Markedseksperter forventer større prispositive impulser i den nærmeste fremtid, da ferietiden slutter i flere og flere tyske delstater i de kommende uger, anfører Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle