Sådan bliver du klar til bestyrelsesarbejde

Seges Akademi, AgriNord, LandboThy og Djursland Landboforening har i samarbejde oprettet et kursus, hvor interesserede kan få indsigt i det grundlæggende bestyrelsesarbejde.

Der er nu mulighed for at ruste sig til at sidde med rundt om de store bestyrelsesborde.

Et nyt kursus udbudt af Seges Akademi, Agri Nord, LandboThy og Djursland Landboforening klæder nemlig deltagerne på til at blive professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget.

”Der er blevet strammet en del op på regler og ansvarsområder hos bestyrelsesmedlemmerne. Det er vigtigt, at man kender til sine forpligtigelser, når man træder ind i et bestyrelsesarbejde”, forklarer Carsten Sørensen, afdelingsleder Driftsøkonomi, Djursland Landboforening.

Bestyrelsesarbejdet er i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Carsten Sørensen, som tidligere har siddet i en bestyrelse som formand i en årrække, overvejer selv at tage kurset.

”Jeg er blevet klogere, end jeg var dengang. Der var mange ting, som jeg ikke dengang gjorde mig tanker om. Hvor mine grænser var, og hvordan man eksempelvis sammensatte den rette bestyrelse. Jeg vil gerne lære mere, og samtidig jeg synes, jeg har noget at bidrage med”, fortæller han.

kan analysere og lave strategi

Kurset er målrettet bestyrelsesarbejdet i landbruge, og deltagerne bliver undervist i at håndtere den langsigtede planlægning samt det værdiskabende bestyrelsesarbejde.

Kurset henvender sig til landmænd og landbrugsrådgivere og forløber sig over fire dage samt en afsluttende eksamen.

Efter kurset har deltagerne eksempelvis overblik over det juridiske ansvar som bestyrelsesmedlem.

Herudover har deltagerne fået redskaber til at analysere virksomhedens udviklingsbehov og formulere en strategi på områderne samt fået sat fokus på at udvikle bestyrelsens kompetencer, så den øger sin værdi for virksomheden.

Uddannelsen afholdes i perioden maj/juni 2018 i AgriNords lokaler i Hobro og Aalborg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle