Sådan får du forbruget af antibiotika ned

To dyrlæger fortæller, hvordan landmænd kan håndtere sygdomme uden antibiotika.

Uanset om det er vigtigt eller ej, går forbrugerne op i, hvor meget antibiotika der bruges til at producere grisekød. Og der er nok heller ikke mange landmænd, der synes, det er fedt at skulle bruge antibiotika til produktionen. Det er jo trods alt både en ekstra omkostning og ekstra arbejde. Omvendt er det vigtigste for de fleste, at dyrene har det godt.

Derfor skal jeg høre Christian Bonnerup Møller, dyrlæge hos Hyovet og Nicolai Weber, dyrlæge hos Seges om, hvordan man kan producere grise med så lavt forbrug af antibiotika som muligt.

Vi er alle lidt stolte, når vi hører, at Danmark er et af de lande, der bruger allermindst antibiotika, så lidt, at EU fremhæver os som eksempel. Det ændrer ikke ved, at der ligger et pres på erhvervet for at bruge endnu mindre. Dansk svineproduktion har gennem det seneste årti reduceret forbruget markant. Derfor kræver det endnu mere af producenterne at reducere forbruget yderligere. De to dyrlæger har lovet at give svar på, hvilke typer sygdomme der bruges mest antibiotika til - og - endnu mere væsentligt - hvordan landmænd i fremtiden kan håndtere de sygdomme uden at bruge antibiotika.

Foredrag 42. Onsdag 10.05.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle