Sådan går det Thises økokød

Første hele regnskabsår for mejeriets fælles kødsatsning afviklet efter planen, melder ledelsen.

Det var lidt af en nyhed, da Thises omkring 70 andelshavere i fællesskab meldte sig ud af Danish Crown i sommeren 2015 for i stedet at lave deres egen afsætning af kød.

Men her knap to år efter går alt på skinner, melder mejerichef Poul Pedersen.

»Det kører, som det skal. De (Coop, red.) tager det hele og det går som planlagt. Samtlige dyr afsættes den vej«, fortæller han.

I Thises pressemeddelelse om regnskabet for 2017 er afsætningen af kød ikke nævnt. Men slagtningerne af dyrene, der foregår som lønslagtning hos Nordic Beef i samarbejde med Tamaco, fylder også kun en mindre del af mejeriets omsætning, der i år næsten kyssede milliarden.

»Vi har en omsætning på slagtedelen på 40 mio. kroner. Thise køber dyrene af landmændene og sælger de halve sider til Coop«, forklarer Poul Pedersen.

Ud over andelshavernes dyr, har også 5-7 kalveopdrættere kontrakt på at levere til Thise & Ko-brandet. Her er kravet dog, at de har aftaget tyrekalve fra Thises andelshavere.

»Der er ingen opdrættere, der leverer noget ind, der ikke kommer fra Thise«, slår Poul Pedersen fast.

Efter konflikt og salgsforbud: Landmand opgiver øko-grise 18. september · 13:38

Friland-takst plus noget

Bruddet med Danish Crown kom i 2015, da der var stor mangel på oksekød med det røde Ø på. Coop ønskede at have sikkerhed for leverancerne samt at have sit eget varemærke - og Thise gik med på ideen om eget brand.

Når det gælder prissætningen, så ønsker Poul Pedersen ikke at oplyse den nøjagtige afregning.

»Der er lidt mere økonomi i det end hos konkurrenten. Coop er sikret deres basismængde af køer og vi er sikret en konkurrencedygtig pris i forhold til det dansk marked«, forklarer han.

Hvor meget tillægget er i forhold til Frilands afregning er altså ikke offentligt.

I takt med Thises stigende mælkemængde forventer selskabet at levere lidt ekstra køer. Tanken er dog ikke, at Thise også skal til at begive sig ud på eksportmarkederne med kødprodukter.

»Vi forventer en stabil omsætning på det niveau, vi er på nu«, siger Poul Pedersen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu