Sådan har I stemt: Mange mælkeproducenter praktiserer forlænget laktation

Lidt mere end hver femte svarperson i LandbrugsAvisens afstemning praktiserer forlænget laktation i kvægbesætningen.

Et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet viser, at der kan være et stort portentiale i at praktisere forlænget laktation i kvægbesætningen. I kolde kontanter kan gevinsten ifølge forskerne løbe op i hele 950 kr. pr. årsko, og samtidig er der en reduktionen af kvægets klimabelastning på  - foreløbig - estimeret fem procent.

I sidste uge spurgte vi læserne på Kvæg Plus, om de vil indføre forlænget laktion i kvægbesætningen.

Og - måske lidt overraskende - viser det sig, at forlænget laktation tilsyneladende allerede er en udbredt praksis. Dette er naturligvis med forbehold for, at denne undersøgelse er aldeles uvidenskabelig og temmelig sikkert heller ikke repræsentativ.

Således svarede lidt flere end hver femte (44) af de 192 svarpersoner , at de allerede praktiserer forlænget laktation. Yderligere 25 personer svarer, at de synes det er en god ide, og 32 svarer "Måske" til at indføre forlænget laktation.

Tallene for afstemningen er fordelt på følgende måde: 

Vil du indføre forlænget laktation i din besætning?

Jeg praktiserer det allerede: 44 svarpersoner (23 procent)

Ja, det er en god ide: 25 (13 procent)

Nej, det er udelukket: 66 (34 procent)

Måske: 32 (17 procent)

Jeg har ikke en kvægbesætning: 25 (13 procent)

Stemmer i alt: 192 svarpersoner

sbu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.