Såningen så småt i gang på de lettere jorder

Såningen er nu så småt i gang på de lettere jorder.

Sidste uges gode vejr har sat godt gang i såningen af vårbyg på især de lettere jorder. Det samlede tilsåede areal med vårbyg lander således i denne uges såbarometer på seks procent af det areal, der skal tilsås. Af denne uges såbarometer kan man tydeligt se, at det især er i den vestlige del af landet, at det har været muligt at udnytte nogle gode sådage og få etableret nogle af forårets vårbygmarker. Anderledes ser det ud, når vi ser på den østlige del af landet, hvor den tungere jord er længere om at tørre op.

I nogle egne af landet har regnvejr i starten af sidste uge dog sat sit tydelige præg på forårsarbejdet, og det er ikke lykkedes at få de helt store arealer tilsået.

»På vintersædsmarkerne er der til gengæld uddelt handelsgødning, og udkørslen af gylle er også startet. På de lettere jorder er såningen påbegyndt, og der er opnået et pænt såbed,« kan Michael Wang Lønbæk, planteavlskonsulent hos Centrovice på Fyn, berette.

»Vi ser generelt en rigtig god effekt af efterårsbehandlingen imod ukrudt i vintersæden, og kun i ikke behandlede marker samt marker med et større græsukrudtsproblem er der behov for en tidlig bekæmpelse af ukrudt,« siger Michael Wang Lønbæk.

I det østjyske er der ligeledes gang i såningen på de lettere jorder. Jakob Ulstrup, planteavlskonsulent hos LMO, forklarer, at vårbyggen optimalt skal i jorden før den 10. april. Anbefalingen er derfor, at man skal få vårbyggen i jorden, så snart det kan lade sig gøre for at opnå et godt resultat.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.